Serdülő csapatunk Reiteralmon kezdte meg a nemzetközi szereplését az International Team Evolution britt rendezésű versenyen. Első SG megmérettetésünkre készültünk, azonban holle anyó közbeszólt és a folyamatos havazás nem tette lehetővé a gyors szám megrendezését.

A szervezők jól reagáltak az időjárási körülményekre és rövidített GS -re cserélték az előzetesen meghirdetett versenyszámot, ráadásul emelték a tétet és két versenyt hirdettek egy napra bízva az időjárási ablakban. A havazás azonban kitartott a versenynapon is, így a futamok előtt a teljes mezőny rucsolta a pályát hogy biztonságos körülmények között kerüljön megrendezésre a verseny.
A gyakorlatban ez annyit jelent hogy bemelegítés és pályanézés után egy kör rucs majd egy kör verseny menet következett, reggel 9:00kor kezdtünk és pihenő nelkül délután 15:00 előtt egy kicsivel végeztünk. Folyamatos öltözés – vetkőzés, léc csere, pályanézés és koncentráció a verseny menetekre a hidegben, ködben, hószállingozásban vagy néha erős havazásban új környezetben ismeretlen ellenfelekkel szemben.

Az első verseny két futama viszonylag gyorsan lefutott, alig értünk fel a rajtba és már indult is a második futam. Majd új pályatűzést követően ködben és sűrű havazásban indult a nap második szintén két futamos versenye. A futamok között nem volt idő beülni melegedni vagy pihenni csak egy gyors átbeszélésre volt lehetőségünk hogy mi volt jó és min lehet még javítani. A gyerekek lelkesedése és motivációja példaértékű volt a nap folyamán, mindenki a saját határait feszegetve küzdött önmagával, a környezettel és ellenfeleivel egyaránt. Rengeteg hasznos tapasztalatot és rutint szereztünk ami segíteni fog bennünket a szezon során.

Nem utolsó sorban 👏👏👏 meg Dubinyi Patrikot aki U12 és korosztályban két ezüstöt szerzett valamint Frei Fannit U16 és Vass Danit U14 akik hatodik helyen végeztek a nap második versenyén!
Remek nemzetközi kezdés amire mindannyian büszkék lehetünk!

Holnap újra edzés, the show must go on…

☝️jövő hét kedden a Hómenők 🏆 futamon bárki összemérheti tudását versenycsapat tagjaival, hiszen egy pályában külön értékelve lesz lehetőség versenyezni!! Info: www.homenok.hu

Thx. Team Evolution Racing, Reiteralm Bergbahnen, RIDEHOUSE, VÖLKL, Komperdell

Go On #freerideraceteam #gofreeride #skihungary

Leave a Reply