Dél-Korea kérvényezte, hogy a 2018-as Téli Olimpia bizonyos számait Kim Jong-un síközpontjában rendezzék meg!

A politikai viszályok enyhítése és a turizmus növelése érdekében Moon Jae-in, Dél-Korea új elöke kérvényezte északi szomszédját, hogy a 2018-as PyeongChang-i Téli Olimpián bizonyos számok, mint a Freestyle sízés és Alpesi sízés az Észak-Koreában található Masikryong Ski Resort-ban kerüljenek megtartásra. Mindez a Nemzetközi Olimpiai Bizottság döntésén múlik.

A kérvény több kérdést is felvet, biztonságit és logisztikait is. A nézők hajlandóak lesznek-e odautazni? Az Amerikai Egyesült Államok elindulhat-e az ott megrendezett számokon? Egyáltalán akarnak-e? A hírek szerint az sportolóknak Észak-Korea demilitarizált zónáján keresztül kellene eljutniuk Masikryong-ba.

Természetesen a legnagyobb kérdés, hogy milyen hatással lenne ez a nemzetközi kapcsolatokra! Az államok erősen felszólítja a lakosait, hogy ne utazzanak Észak-Koreába. Főleg, hogy Észak-Korea most engedett szabadon egy 17 hónapja fogva tartott tanulót.

Mindenesetre ez lehet a világ legizgalmasabb Ápres Ski helyszíne! A síterep 2014-ben készült el, svájci stílusra hajazva. Tele éttermekkel, melyeket személyesen Kim Jong-un választott ki. Íme egy propaganda videó a síterepről:

Te síelnél Észak-Koreában?

Forrás: powder.com

Leave a Reply