Kipróbálnád a síelést, de nem tudod hogyan kezd? Hoztunk 10 tanácsot, ami biztos, hogy a segítségedre lesz!

1. Maradj egyensúlyban!

Nagyon fontos tanács! Ha felcsatoltál elsősorban próbáld meg megtalálni az egyensúlyt a sílécen. Ez a továbbiakban is kelleni fog, legyen szó bármiről!

2. Állj készen az esésre!

Síelés közben el fogsz esni! Még ha odafigyelsz is az egyensúlyodra, a tanulás során biztos lesz néhány alkalom amikor elborulsz.

3. A megállás!

Fékezéshez egy úgynevezett hóekét kell kreálnod a két sílécedből. Forgasd mindkét lécet egymás felé anélkül, hogy kereszteznék egymást. Képzelj el egy háromszöget magad előtt, na valami olyasmi formára lesz szükséged.

4. Az elindulás

Csak tartsd párhuzamosan a léceidet és engedd, hogy elinduljon.

5. Hajlítsd be a térded!

Ez segíteni fog a jó pozíció megtartásában a sílécen, valamint sokkal stabilabb leszel. Ha nyújtott térddel síelsz, könnyen egy esés áldozatává válsz! Ez talán az egyik legfontosabb tanács!

6. Vegyél síórákat!

Persze nem kötelező, de a biztonságos sízés megtanulásához igen fontos, ugyanis egy képzett oktató minden helyzetben tudja mit kell csinálni, valamint észreveszi azokat a hibákat melyeket magunktól nem tudnánk. Ha síoktatáson gondolkozol, ne keress tovább jelentkezz be hozzánk!

7. Kérdezz meg másokat!

Ha a baráti körödben van olyan, aki tapasztaltabb síző, kérdezd bátran a hibáidról! Hidd el, sokan élvezettel adnak tanácsokat!

8. Ne kezdj nagyban!

Igen, nagyon vonzó az a trükkös, piros/fekete pálya, de nincs abban semmi rossz, ha a kezdő pályán tökéletesen elsajátítod az alapokat. Haladj fokozatosan, hiszen azért jöttél, hogy jól érezd magad nem pedig, hogy arcon csúszva fejezd be a napot! 😀

9. Tarts pihenőket!

Ha először síelsz, megvan az esélye, hogy hamar kifáradsz, izomlázas leszel. Érdemes az elején több kisebb szünetet tartani, hogy másnap se legyen gond a sízéshez való kedvünkkel.

10. Érezd jól magad!

Nincs annál fontosabb, hogy szórakozás legyen a síelés. Igen sokat kell még megtanulni benne, de ne vedd túl komolyan, hanem élvezd! 😉

Reméljük, hogy ha odakerül a sor, hogy kipróbálod a síelést egy szuper, új élménnyel leszel gazdagabb!

Leave a Reply